Wijncafé

Geert en Sofie, bezielers van helshoven.be, hebben de Belgische wijnmicrobe ook te pakken. Achter de hoeve legden ze een wijngaard aan van 2ha. Samen met wijnmaker Jeroen Houben willen ze wijnliefhebbers warm maken voor hun verhaal. Dit doen ze door het inrichting van een prachtig wijncafé waar kennis en passie over de Belgische wijn gedeeld kan worden. Kom op zaterdag of zondag langs en ontdek het op je eigen tempo. Er is een gratis interactieve wandeling en virtuele (VR) wijnbeleving waardoor je zelf kan leren hoe het allemaal in zijn werk gaat. Hierna kan je in het wijncafé een uitgebreid gamma aan klassieke maar ook experimentele wijnen proeven.

Meer info

Rondleiding door de wijnmaker

Groepsdegustatie (1u)

Een rondleiding door de wijnmaker. Zo maakt u kennis met de werking van, en de mensen achter, domein Hoenshof en Jerom Winery.
Met een glaasje wijn in de hand wandelen we door de wijngaard en vertelt Jeroen wat wijn maken in België zo uniek maakt. In de wijnhoek laat Jeroen zien welke technieken gebruikt worden om unieke wijnen te maken.

In totaal degusteren we samen 3 wijnen.

Vanaf 8 personen: €12,5/pp

Vanaf 25 personen: €9/pp

Reserveren

Groepsdegustatie XL (3u) 

De eerste stop is in onze industriële wijnloods te Sint-Truiden. Hier laat Jeroen je met eigen ogen zien hoe hij wijn maakt. De pers, de maceratievaten, de houten- graniet en stalen vaten.

Hierna verplaatsen we ons naar Helshoven. Bij aankomst schenken we een glaasje bubbels en vervolgen we onze weg doorheen de wijngaard en de wijnhoek. Hierna nemen we plaats in het wijncafé en degusteren we enkele pareltjes van het domein waaronder de prijsduiven en exclusieve wijnen. Grondlegger Prof. Dr. Ghislain Houben vertelt over zijn specialiteit: de economische zijde van de Belgische wijnbouw.

We proeven in totaal 9 verschillende wijnen.

(vervoer van wijnloods naar Helshoven zelf te voorzien)

Vanaf 8 personen €29,5/pp

Vanaf 25 personen: €22,5/pp

Reserveren

JEROM WINERY

Een nieuwe toekomst voor Haspengouw

Jeroen en vader prof. Dr. Ghislain Houben zagen de crisis in de appel- en perensector als een kans om smaakvolle wijnen te maken. In het glooiend Haspengouws landschap, op zuidelijk en wat hoger gelegen flanken, pronken wijngaarden waar vroeger boomgaarden stonden. De oogst van de lokale fruitteler koopt Jerom Winery integraal op en zo creëert Jeroen duurzame samenwerkingen.

Meer weten over JEROM WINERY